De donkere wintermaanden zijn begonnen en voor veel mensen betekent dat: griep, verkoudheid en een snotneus. Maar waarom is je weerstand slechter tijdens de koude maanden? En wat kun je doen om nog een beetje fit te blijven?
Lees verder over 'Een goede weerstand tijdens de winter: dit zijn de 5 belangrijkste tips' op gezondnu.nlZodra het najaar om de hoek komt kijken, is het voor de koukleumen onder ons erg verleidelijk om aan de thermostaat te draaien.
Lees verder over '9 manieren om jezelf én je woning warm te houden zonder verwarming' op Gezondnu.nl/Je eet volkoren boterhammen, genoeg groente en fruit en kiest voor zilvervliesrijst of volkoren pasta. Genoeg vezels op je bord, maar toch is je stoelgang niet optimaal.
Lees verder over 'Waarom een betere stoelgang start met water drinken' op Gezondnu.nlAls je om gezondheidsredenen geen gluten mag, wil je graag zeker weten dat wat je koopt ook echt glutenvrij is. Maar hoe weet je nu of ergens gluten in zit? Zó zie je makkelijk of een product glutenvrij is.
Lees verder over 'Hoe weet ik of iets glutenvrij is?' op gezondheidsnet.nlBorstkanker is de meest voorkomende kankersoort bij vrouwen. Welke alarmsignalen moet je kennen om te checken of je boezem gezond is? En hoe kun je de kans op het ontwikkelen van deze ziekte zo laag mogelijk houden? Deze 4 feiten over borstkanker zou iedereen moeten weten.
Lees verder over 'Deze 4 feiten over borstkanker zou iedereen moeten weten' op gezondnu.nlWe willen u vragen om vanaf heden weer een mondkapje te dragen als u de praktijk bezoekt. Daarnaast blijft de 1,5 meter van kracht. Neem bij klachten van benauwdheid, koorts, verkoudheid en/of hoesten eerst telefonisch contact op alvorens u de praktijk bezoekt. Dank voor uw medewerking!
Lees verder over 'COVID-19'U kunt sinds kort weer afspraken inplannen op het spreekuur van de huisartsen via de website. U moet zich hiervoor wel eerst aanmelden voor zorgonline op deze website (onder de knop ‘online services’). U kunt dan ook de app downloaden. Deze is heel makkelijk in gebruik. We vragen u bij verkoudheidsklachten ...
Lees verder over 'Afspraken maken via website'Sinds kort is er een app beschikbaar, waarmee u uw medische zaken kunt regelen, zoals het herhalen van medicatie en het stellen van een vraag aan uw huisarts. U kunt hiervoor de app ‘Uw zorg online’ downloaden. Belangrijk is om u eerst aan te melden voor de online services op deze ...
Lees verder over 'App'Heeft u behoefte aan een (telefonisch) gesprek met onze POH-GGZ om uw angsten en zorgen te bespreken? Dit is zeker mogelijk! Neem contact op met onze assistente via 0187-611306 (toets 3), zij plant dan een telefonische afspraak in. Op www.behandelhulp.nl kunt u ook handige tips en adviezen vinden.
Lees verder over 'Psychische ondersteuning nodig?'Kijk voor de meest recente informatie over het Coronavirus op www.rivm.nl.
Op deze website worden ook veel voorkomende vragen beantwoord.
Lees verder over 'Meest recente informatie rondom het Coronavirus'Het Rode Kruis heeft een telefoonnummer geopend voor mensen die een luisterend oor, advies of extra hulp nodig hebben rondom het Corona virus. Bel hiervoor naar 070-4455888.
Lees verder over 'Een luisterend oor, advies of extra hulp nodig?'Vanaf deze week laten wij uw herhaalmedicatie verpakken bij een zogenaamde central filling apotheek. Wij sturen hiervoor uw gegevens door naar de apotheek die dit voor ons gaat doen. Het doorgeven van de gegevens gebeurt op een veilige manier. Indien u hier bezwaar tegen heeft, kunt u dit aan ons laten ...
Lees verder over 'Central Filling'Sinds enige tijd kunt u, op afspraak, ook bloed laten prikken bij ons op de praktijk. Dit kan elke dinsdag tussen 10.00uur tot 12.00 uur en elke vrijdag tussen 08.30 uur en 10.30uur. U kunt hiervoor een afspraak maken via onze assistente.
Lees verder over 'Bloedafname in de praktijk'Gebruikt u weleens medicijnen? Dan kent u ongetwijfeld de bijsluiter die in de verpakking van een medicijn zit. Veel mensen vinden de bijsluiter ingewikkeld. Daarom is er nu de Kijksluiter!
Kijksluiter is een bibliotheek van meer dan 5000 animatievideo’s, waarin de belangrijkste informatie uit de bijsluiter van een medicijn in begrijpelijke ...
Lees verder over 'Kijksluiter'In onze praktijk bieden we u een service aan, proactief herhalen genaamd. Voor mensen die chronisch medicatie gebruiken betekent dit dat zij niet meer zelf de medicijnen hoeven te bestellen als ze bijna op zijn, maar dat wij dit in de gaten houden. De medicijnen worden automatisch besteld en u krijgt ...
Lees verder over 'Proactief herhalen'Het gebeurt heleaas regelmatig dat gemaakte afspraken niet worden nagekomen, zonder dat deze worden afgezegd. Dit is voor onze planning heel vervelend, want die tijd hadden we nuttig kunnen gebruiken.
Dus als u een afspraak niet kunt nakomen, zou u deze dan tijdig af willen zeggen?
Bij voorbaat dank.
Lees verder over 'Afspraken niet nakomen'Indien u urine bij ons brengt voor onderzoek gelieve dit niet te doen in jam/appelmoespotten etc. Aan de balie in de praktijk zijn gratis urinepotjes verkrijgbaar.
Dank voor uw medewerking.
Lees verder over 'Urineonderzoek'Als u terecht komt in een situatie waarbij u een andere dokter of apotheek nodig heeft, is het van belang dat zij uw belangrijkste medische gegevens en medicijnen kunnen inzien. Hiervoor is een nieuwe zorginfrastructuur in het leven geroepen: het LSP. Om medische gegevens te kunnen uitwisselen is uw toestemming vereist. ...
Lees verder over 'Toestemming uitwisseling medische gegevens'Voor patiënten die opiumwetmedicatie gebruiken, (onder andere morfinepreparaten en methylfenidaat) en/of slaap- of kalmeringstabletten (benzodiazepinen), is het van belang om ruim voor uw vakantie na te gaan of er voor het land van bestemming een zogenaamde Schengenverklaring nodig is.
Voor meer informatie kunt u terecht bij onze apothekersassistente.
Lees verder over 'Schengenverklaring'U kunt in onze praktijk krukken lenen. De kosten hiervoor bedragen 2 euro per week. U betaalt 30 euro borg. De borg krijgt u vanzelfsprekend retour wanneer de krukken weer in goede staat worden teruggebracht. Voor meer informatie en/of het lenen van de krukken kunt u terecht bij onze assistentes.
Lees verder over 'Krukken uitleen'De openingstijden van de apotheek zijn verruimd. U kunt voor uw herhaalmedicatie terecht tussen:
8.00-9.00 uur, tussen 13.30 -15.00 uur en tussen 15.30 en 17.00 uur.
Op woensdagmiddag is de praktijk gesloten. De openingstijden van de apotheek zijn dan tussen:
8.00-9.00 uur en tussen 11.00 en 12.00 uur
NB. Voor recepten ...
Lees verder over 'Openingstijden apotheek'